Домашній квас на сушених яблуках
Для приготування квасу необхідно взяти 6 склянок яблук (сушених). Якщо у вас немає сухих, то слід трохи запекти шкірку в духовці. Яблука слід відправити в емальований посуд і залити 3 л окропу. Потім довести до кипіння і зняти з вогню, після накрити кришкою. Залишити настоюватися на 3 год. Після закінчення часу злити і гарненько перемішати в настої 1-1,5 склянки цукру, остудити до температури 30 градусів. Після цього додати 20 г дріжджів. Настій залишити до появи піни (кришкою не накривати!). Далі напій розлити по пляшках, попередньо в нього додати жменю родзинок. Зберігати квас в холоді. Напій готовий до вживання через три дні.
Рецепт Людмили Гусак
Читайте також:
-
Липовий лимонад. Дуже смачний і корисний для всього організму
-
Заготовка для “Мохіто”. Один раз роблю і завжди маю під рукою. А коли треба – коктейль готую за 30 секунд!