Що є ідеальним фінальним штрихом до кондитерських шедеврів? Так, це глазур. І це не просто прикраса, але й невід’ємна частина десерту, яка може перетворити звичайне печиво, еклер чи кейк-попс на справжній мініатюрний витвір мистецтва. Правильно підібрана глазур не тільки додає смаку та естетичного вигляду. Саме завдяки глазурі десерт їсти зручно, бо він не липне до рук або контейнера.
У цій статті ми поділимося з вами трьома рецептами глазурі, яка гарантовано залишиться сухою на дотик та додасть вашим десертам не лише блиск, але й неповторний смак.
Від класичної шоколадної глазурі з насиченим смаком до легкої білкової глазурі, яка ідеально підійде для декору, і незвичайної глазурі зі згущеного молока – кожен знайде рецепт для себе. Також ми поділимося професійними хитрощами та порадами, які допоможуть зробити процес приготування максимально простим і ефективним. Чи готові ви зануритися у світ кондитерської магії та зробити свої вироби неперевершеними? Тоді читайте далі!
Шоколадна глазур
- 80 г вершків (33-35%), 150 г білого шоколаду (або чорного, або молочного), 5 г желатину, 20 г води.
Желатин залити водою, залишити на 15 хв. Нагріти вершки, залити ними поламаний шоколад, розмішати до однорідності, додати підігрітий желатин. До білої глазурі можна додати барвник. Краще використовувати не відразу, а поставити на ніч у холодильник. Перед тим як наносити, підігріти (можна гріти багато разів). Тепла глазур наноситься тонким шаром. Хочете товстішим – вмочіть ще раз. Вона блищить і не липне. Можна використовувати для печива, кейк-попсів, патьоків на торті.
Білкова глазур
- 1 білок, 200-250 г цукрової пудри дрібного помелу (залежить від величини білка і густини глазурі, яку бажаєте отримати).
Збиваючи міксером, у білок поступово підсипати цукор до утворення глазурі потрібної густини. Додати кілька крапель лимонного соку або перевареної холодної води. Збивати міксером до однорідності і білого кольору.
Глазур зі згущеного молока
- 4 ст. ложки сухого молока, 6 ст. ложок сирого згущеного молока, 3 ч. ложки лимонного соку.
Усе гарно вимішати і можна наносити на печиво, еклери.
Спробуйте також приготувати:
- Коли печу торти на замовлення, поливаю такою глазур’ю
- Ідеальна шоколадна глазур. 2 рецепти, якими я постійно користуюся