Десерт у стаканчиках “Вишня в шоколаді”
Шоколадний мус
- 2 плитки по 80 г темного шоколаду, 100 мл молока, 250-300 мл вершків (33-36%), 10 г желатину, 70 мл води (для замочування желатину).
Желатин залити холодною водою, щоб набряк. Молоко нагріти, не кип’ятити, залити шоколад, щоб розтопився, розмішати. Додати розтоплений желатин, розмішати до однорідності. Вершки збити з пудрою, додати шоколадну масу, збити на найменшій швидкості міксера до однорідності. Викласти в стаканчики. Поставити в холодильник для стабілізації.
Вишневий конфітюр
- 350 г вишень без кісточок, 100 г цукру, 1 ст. ложка крохмалю з вершком, 2-3 ст. ложки води або вишневого соку.
Вершки
- 250 мл вершків (33-36%), 30-40 г цукрової пудри.
- Кавовий десерт у стаканчиках: дуже смачний, хоч зі звичайної ряжанки
- Десерт в стаканчиках з ванільним і полуничним мусом та конфі