Десерт у стаканчиках “Вишня в шоколаді”
Шоколадний мус
- 2 плитки по 80 г темного шоколаду, 100 мл молока, 250-300 мл вершків (33-36%), 10 г желатину, 70 мл води (для замочування желатину).
Желатин залити холодною водою, щоб набряк. Молоко нагріти, не кип’ятити, залити шоколад, щоб розтопився, розмішати. Додати розтоплений желатин, розмішати до однорідності. Вершки збити з пудрою, додати шоколадну масу, збити на найменшій швидкості міксера до однорідності. Викласти в стаканчики. Поставити в холодильник для стабілізації.
Вишневий конфітюр
- 350 г вишень без кісточок, 100 г цукру, 1 ст. ложка крохмалю з вершком, 2-3 ст. ложки води або вишневого соку.
Засипати вишні цукром і варити 3-4 хв, з часу, як розійдеться цукор. Крохмаль розвести рідиною і влити, помішуючи, у киплячі вишні. Проварити ще 1-2 хв. Накрити плівкою впритул і залишити до охолодження. Можна використовувати і вишні в своєму соку, тоді 0,5 л банку вишень разом з соком закип’ятити, додати розведений крохмаль (1 ст. ложку з верхом і 2-3 ст. ложки води) і проварити ще 1-2 хв. Охолодити. Охолоджений конфітюр розкласти у стаканчики зверху на шоколадний шар.
Вершки
- 250 мл вершків (33-36%), 30-40 г цукрової пудри.
Охолоджені вершки збити з пудрою. За допомогою кондитерського мішка з насадкою викласти зверху на охолоджений конфітюр. Поставити в холодильник. Прикрасити за бажанням.
У мене вийшло 6 стаканчиків по 200 мл і 1 по 150 мл.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також інші перевірені десерти у стаканчиках від господинь:
- Кавовий десерт у стаканчиках: дуже смачний, хоч зі звичайної ряжанки
- Десерт в стаканчиках з ванільним і полуничним мусом та конфі
Post Views: 42