Чизкейк “Снікерс”
- Форма діаметром 20 см.
- Основа: 2 п. (360 г) печива “Крекер з какао”, 150 г масла.
- Маса: 400 г сиру кисломолочного жирного, 100 г цукрової пудри, 200 г сметани жирної (давала жирну домашню), 2 яйця, 2 ст. ложки картопляного крохмалю, 1 п. ванільного цукру.
- Карамель: 120 г сметани жирної, 150 г цукру, 30 г масла, 150 г арахісу.
Крекер подрібнити в крихту блендером, додати розтоплене масло, вимішати, зробити основу з бортиками, за допомогою ложки, добре втрамбувати. Залишити в холодильнику на 30 хв.
Для чизкейку сир збити блендером до гладкої маси, додати ванільний цукор і пудру, розмішати, ввести по одному яйцю, розмішати. Додати сметану, розмішати, всипати крохмаль, розмішати. Сирну масу вилити в основу з печива і випікати при 180 градусах 30 хв і ще 30 хв при 150 градусах, залишити в духовці до охолодження.
Арахіс обсмажити на сковороді.
Для карамелі цукор висипати в посуд з товстим дном і почати його топити. Одночасно поставити на маленький вогонь сметану, прогріти, постійно помішуючи, але щоб не закипіла. Розтоплений цукор постійно помішувати до бурштинового кольору, вимкнути вогонь і додати прогріту сметану, гарно розмішати, додати шматочки м’якого масла, розмішати. До теплої карамелі додати арахіс і вилити на сирну масу. Чизкейк залишити на ніч в холодильнику.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
Радимо також приготувати:
- Сирник “Снікерс”, схожий на шоколадний батончик
- Рецепт сирника “Снікерс” з горіхами
Post Views: 63