Наш організм схожий на величезну шафу з секретами. Є органи, функції яких усім зрозумілі й очевидні. Є такі частини тіла, що згадуються лише при хворобах. Їх роль здається незначною, лише до тих пір, поки ви здорові. Як тільки ваш організм дає збій, непомітні раніше механізми стають дуже важливими і значущими.
Це можна сказати і про підшлункову залозу, орган надзвичайно важливий в процесах травлення. Коли ви їсте щось надзвичайно смачне і зовсім не корисне, то посилене вироблення ферментів припадає саме на підшлункову залозу.
Це велика зaлоза, яка виконує дуже важливу функцію.
Іншими словами, вона виділяє гoрмони, які беруть участь в регуляції білкового, жирового і вуглеводного обміну, і панкреатичний сік, що містить травні ферменти.
Підтримка здоров’я підшлункової зaлози є надзвичайно важливою для нормального функціонування всього організму. У цьому допоможуть засоби з арсеналу народної медицини.
Рецепт 1:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток календули, 1 чайну ложку листя м’яти, 2 чайні ложки липового цвіту залити 250 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 2 столові ложки 3 рази на день.
Рецепт 2:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток ромашки аптечної, 2 чайні ложки плодів чорноплідної горобини, 1 чайну ложку трави материнки залити 0,5 л окропу, настоювати 5-6 годин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 2 рази в день за 30 хвилин до їжі.
Рецепт 3:
1 столову ложку коренів кизилу, 1 чайну ложку листя меліси, 1 чайна ложка листя м’яти, 1 чайну ложку кореня валеріани залити 300 мл води, кип’ятити на слабкому вогні 15 хвилин, настояти 20 хвилин, процідити. Приймати по 3 столові ложки, 2 рази на день за 20 хвилин до їжі.
Рецепт 4:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток календули, 1 чайна ложка квіток ромашки, 1 чайна ложка лимонної цедри, 2 чайні ложки квіток жасмину, 2 чайні ложки трави первоцвіту весняного залити 0,5 л окропу, настоювати протягом 20 хвилин. Приймати по 2 столові ложки 2 рази на день за 2 години до їжі.
Рецепт 5:
2 столові ложки квіток липи серцеподібної, 1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток чорної бузини, 1 чайну ложку кори дуба, 1 чайну ложку квіток терну, 1 столову ложку плодів каштана залити 2 л води, кип’ятити на слабкому вогні 15 хвилин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 1 раз в день за 1 годину до їжі.
Рецепт 6:
1 чайну ложку квіток календули, 1 чайну ложку плодів ялівцю звичайного, 1 чайну ложку кори жостеру ломкою, 2 чайні ложки квіток чорної бузини, 2 чайні ложки кропиви дводомної, 1 столову ложку трави польового хвоща заливають 2 л окропу, кип’ятити на слабкому вогні 5 хвилин , настоювати протягом 20 хвилин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 1 раз в день.