“Чудо на яйцях”
- Форма 24Х39. Жовте тісто: 7 жовтків, 1 яйце, 100 г цукру, 80 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки оцту.
- Біле тісто: 7 білків, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 60 г борошна, 60 г крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки оцту.
- Макове тісто (на 1 корж): 2 яйця, 150 г цукру, 200 г сметани, 150 г маку, 180 г борошна, 1 ч. ложка амонію.
- Апельсиновий крем: сік 3-4 апельсинів + вода (разом 0,5 л), 200 г цукру, 60 г кукурудзяного крохмалю, 2-3 жовтки, 400 г масла.
Для жовтого тіста збити жовтки і яйце з цукром, додати борошно, розпушувач, оцет. Легенько перемішати.
Для білого тіста збити білки з цукром до крутих піків, додати борошно, крохмаль, розпушувач, вкінці – оцет.
Викласти у форму на пергамент спочатку жовте тісто, а тоді – біле. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.
Для макового тіста збити яйця з цукром, додати амоній, розведений у сметані, помелений сухий мак і борошно. Випікати коржі при температурі 180 ОС 30-40 хв.
Для крему жовтки розтерти з частиною цукру, додати крохмаль, частину соку. Додати до розігрітого соку з цукром. Заварити крем. Охолодити і додати поступово до збитого масла.
Я пекла 2 макові коржі. Можна 1 корж (як у мене в рецепті) – тоді – половину крему.
Рецепт і фото Ольги Соломахи Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37