Чому губки для посуду різних кольорів і в чому різниця?

Усі мають вдома губки для миття посуду, але 99% людей не знають, навіщо їх виготовляють різних кольорів.

Губки для миття посуду бувають різноманітних форм, розмірів і кольорів. Перші дві характеристики важливі – від них залежить, чи зручно користуватися губкою. Але і колір має значення!

Забарвлення м’якої поролонової частини губки не говорить ні про що – усі вони дійсно відрізняються тільки кольором. А от забарвлення шорсткого покриття, яке прикріплене з одного боку губки, може багато про що розповісти.

Цей абразивний шар на губці має назву скотч-брайт (від американської торгової марки Scotch-Brite). Його виготовляють з грубих волокон і приклеюють до поролонової основи. І його колір має значення: він свідчить про ступінь жорсткості цього покриття.

Скотч-брайт на губах зазвичай буває трьох кольорів:

1. Зелений. Це найбільш жорстке покриття, яке допомагає видалити найсильніші забруднення. Але врахуйте, що така шорстка поверхня може пошкодити деякі покриття. Такими губками не варто мити сковорідки з антипригарним покриттям, скляний посуд із розписом тощо.

2. Червоний. Цей колір свідчить про середню ступінь жорсткості. Це оптимальний вибір для миття посуду. Така губка і добре миє, і пошкоджує делікатні поверхні.

3. Жовтий каже про те, що губка дуже м’яка. Вона підходить для миття скла. Нею можна інтенсивно терти навіть делікатні поверхні.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook