Буряки смачніші на підсолених грядках

Коли підростають буряки, зелень цибулі й часнику, я обов’язково поливаю їх солоною водою. Сама переконалася: тоді вони смачніші! І шкідників нема.

Багато господарів уникає використання хімічних засобів на городі, аби вони не накопичувалися овочах. Замість них застосовують натуральні. Наприклад, поливають буряк солоною водою. Навіщо це робити, пояснила господиня.

“На відро води беру 100 г солі, – розповідає господиня Марія Михайлюк. – Спочатку овочі поливаю чистою водою, потім – солоною. Стежу, щоб вона не потрапляла на стебла.

Протягом місяця проводжу три солоні поливання (через 10 днів). Цим я рятую овочі від нашестя цибулевої мухи.

А торік сусідка порадила полити солоною водою столові буряки, які геть змарніли – у них пожовкло листя, опустилося до землі.

Восени мої бурячки потішили не лише щедрим врожаєм, а й солодким смаком і насиченим кольором. Не було жодного смугастого овоча”.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook