Брауні з карамеллю та арахісом
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Брауні: 1,5 скл. цукру, 3 ст. ложки какао з невеличким чубком, 1/2 скл. молока, 250 г масла (жирність 82%), 4 яйця (середнього розміру), 1,5 скл. борошна. 2 ч. ложки розпушувача для тіста.
Для приготування брауні цукор змішати з какао, додати молоко. Розтопити на плиті, доки розтане весь цукор, помішувати, щоб не пригоріло. Коли цукор повністю розтане, додати м’яке масло. Розмішати до повного розтоплення масла і відставити, хай трохи охолоне. Додати жовтки, збити. Відлити пів склянки і відставити, то буде поливка для готового випеченого брауні.
Збити білки до пишної піни, відставити. Борошно змішати з розпушувачем, влити в нього теплу рідку шоколадну суміш і швидко перемішати міксером. Коли тісто стане однорідним, додати до нього збиті білки, швидко збити все разом міксером. Тісто вилити у форму 21×21 см, висота форми 5,5 см. Випікати брауні при температурі 170-180 °С приблизно 40 хв. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою.
Карамель
- 200 г дрібного цукру, 80 мл води, 60 г масла (82% жирність), 200 мл вершків (30%).
- Шоколадний брауні з вишнями та сиром. Схоже на торт, але ще краще!
- Смачне тістечко “Шоколадний брауні”. Готую на кефірі – смакота!