Болгарські ругувачки
Тісто: 100 г масла, 1 скл. води, борошно. Начинка: 600–700 г домашнього сиру, по 1 пучку зеленої цибулі, петрушки і кропу, сіль, можна додати 1–2 зубці часнику. Олія для смаження.
- Масло порізати шматочками, залити окропом, перемішати ложкою, поступово всипаючи борошно, замісити м’яке еластичне тісто, поділити на 10–12 частин.
- Змішати сир і посічену зелень, посолити. Кожен шматочок тіста розкотити пластом завтовшки 3–4 мм.
- На один край паляниці викласти начинку, накрити другим краєм, приплюснути край виделкою або защипати пальцями (на вигляд, як чебурек).
- Смажити на олії з двох боків до золотистого кольору.
Post Views: 28