Бісквітний торт із полуничним кулі
Форма 24 см. Білий бісквіт: 4 яйця, 1 скл. цукру, 150 г борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки олії. Шоколадний такий самий тільки 100 г борошна і 50 г какао.
Збити білки з половиною цукру до стійких піків. Відкласти. Збити жовтки рештою цукру до побіління, додати олію, збити. Поступово ввести просіяне з крохмалем і розпушувачем борошно і білки, акуратно перемішати ложкою. Випікати у формі, дно застелити пергаментом, не змащувати боки форми! Завдяки цьому бісквіт буде “зачіпатися” і вийде рівним. Пекти при 170 ОС верх/низ без конвекції до сухої зубочистки. Дати охолонути у формі, потім дістати, повністю охолодити, розрізати навпіл. Коржі перед збиранням торта можна злегка просочити водою з цукром.
Крем: 500 г молока, 1 б. молока згущеного сирого, 4 ст. ложки крохмалю, 400 г. масла.
Крем: до молока додати згущене молоко, проварити, потім додати крохмаль (розвести в невеликій кількості молока), варити до загустіння. Коли остигне, збити з маслом (заварна маса має бути однакової температури з маслом, тоді крем не розслоїться): збити міксером масло і по ложці додавати охолоджену зварену масу.
Полуничне кулі: 500 г полуниці, 100 г цукру, 1 п. полуничного желе, 1/3 ч. ложки желатину.
Полуницю збити блендером, додати цукор проварити до розчинення цукру. Коли трохи охолоне, додати сухе желе і сухий желатин, розмішати і залити в кільце, щоб застило.
Зібрати торт: коричневий корж, крем, білий корж, крем, кулі, крем, білий корж, крем, коричневий корж.
Рецепт і фото Олени Торчило
Читайте також:
-
Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”
-
Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках