Бісквіт з ягодами у мультиварці

В мультиварці можна не тільки готувати страви, а й випікати смачні торти.

В мультиварці можна не тільки готувати страви, а й випікати смачні торти. Головне не боятись експериментувати. Випічка в мультиварці надзвичайно духмяна і пишна.

Бісквіт з ягодами у мультиварці

Інгредієнти:
Яйця 5 шт.
Вершкове масло 50 г
Кефір 1/2 скл.
Борошно 1,5 склянки
Сода 1/2 ч.л.
Ванілін 1/2 ч.л.

Для крему:
У 1/2 л 20% сметани всипати неповну склянку цукру, 1/2 ч.л. ванільного цукру, збити міксером.
200 г ягід (можна заморожених) помити, перебрати.

Найціліші і найбільші ягоди відкласти для оздоблення.

Приготування:

Соду всипати в кефір, перемішати і відставити.

Яйця розділити на жовтки і білки. До жовтків додати півсклянки цукру, ванілін і збити міксером у пишну піну. Додати розтоплене і охолоджене масло, кефір із содою, ще раз збити.

Білки збити з рештою цукру в пишну піну.

До жовткової маси додавати по ложці борошна і білків і обережно перемішувати лопаткою (не збивати!). Тісто має набути консистенції густої сметани.

Чашу мультиварки змазати маслом, притрусити борошном.

Вилити туди все тісто, розрівняти.

Поставити в мультиварку, закрити кришку, обрати режим «випічка», час – 1 година.

Після звукового сигналу про завершення не відкривати 7-10 хвилин.

Дістати бісквіт, остудити на решітці. Коли охолоне, розрізати на 3-4 коржі.

Змазати кожен корж сметанним кремом і рівномірно викласти ягоди.

Верх і боки також змастити кремом. Можна посипати тертим шоколадом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook