Інгредієнти: 400 г помідорів, 300 г кабачків, 200 г моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 6 зубчиків часнику, гілка петрушки.
Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 5 ст. л. оцету (9%), 8 горошин чорного перцю.
Промити овочі та зелень. Очистити і нарізати кабачок і помідори з морквою кружечками. Дрібні помідори можна використовувати цілими. Цибулю нарізати на 4 частини і потім подрібнити, довільно нарізати болгарський перець. Очистити, нарізати пластинками зубчики часнику.
Покласти всі овочі в стерильні банки, пересипати їх часником. Між шарами або в самому кінці додати зелень петрушки. Для маринаду всі інгредієнти викласти в каструлю, закип’ятити і додати оцет, вимкнути вогонь. Вилити маринад в банки, закрити їх кришками, охолодити банки і прибрати на зберігання.