Швидкі пампушки до борщу
1 скл. теплої води, 1 ст. ложка цукру, 3 ст. ложки олії, дрібка солі, 1 п. сухих дріжджів (11 г), 3 скл. борошна. Заправка: 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки олії, 3 зубці часнику, 50 мл холодної води, 0,5 пучка кропу.
Змішати в мисці воду, олію, цукор, сіль, дріжджі і борошно. Замісити тісто, поки воно не буде відставати від рук. Сформувати кульки невеликого розміру, викласти їх у змащену форму на відстані приблизно 1 см, поставити в тепле місце буквально на 5 хв.
Приготувати заправку: вичавити часник, додати решту складників, потовкти у ступці або блендері. Додати кріп або іншу зелень.
Випікати пампушки у розігрітій до 180 ОС духовці до готовності близько 15 хв. Спечені гарячі пампушки відразу ж полити часниковою заправкою. Вони вберуть всю рідину і будуть мати чудовий смак і аромат.