Абрикоси у своєму соку «Простіше не буває»

Такі абрикоси можна використовувати для приготування і прикрашання десертів або як самостійну страву.

Інгредієнти:
1 кг абрикосів (вишень, персиків), 300 г цукру.

Абрикоси (стиглі, але не м’які) помити, видалити кісточки. Банки простерилізувати. Це зручно робити за допомогою мікрохвильовки: поставити вимиті банки, на дно налити трошки води, увімкнути на 4– 5 хв до повного випаровування води.

Розкласти абрикоси в літрові банки шарами, пересипаючи цукром. Частину абрикосів краще залишити для досипання: коли вони почнуть пускати сік, можна буде у банки докласти ще абрикосів. Залишити банки на ніч, можна довше. Відтак поставити банки у велику каструлю (на дно краще застелити шматку), накрити прокип’яченими кришками, налити воду по плічка, увімкнути вогонь, довести до кипіння, стерилізувати 15 хв, закрутити. На добу залишити на кухні, потім винести у льох.

Добре зберігаються і на кухні. Такі абрикоси можна використовувати для приготування і прикрашання десертів або як самостійну страву.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook