французький маківник

Пляцок “Французький маківник”

Дуже вдалий рецепт пляцка. Виходить високий, легко нарізається, гарний у розрізі і має виразний смак!

Пляцок “Французький маківник”

  • Форма 25×35 см
  • Для коржів: 300 г борошна, щіпка солі, 100 г цукру або цукрової пудри, 1 ст. л. меду, 70 г вершкового масла, 2 яйця, 1 ч. л. харчової соди (або розпушувач).
  • Для макового бісквіта: 130 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю, 150 г цукру, щіпка солі, 6 яєць, 3 ст. л. води, 50 мл олії, 8 г розпушувача, 100 г маку (цілі зерна).
  • Для крему: 700 мл молока, 2 яйця, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру, 2 упаковки ванільного пудингу (по 40 г) або 80 г крохмалю, 250 г вершкового масла.

Для коржів просіяти борошно з содою, додати цукрову пудру і перемішати. В окремій мисці змішати мед, яйця, розтоплене вершкове масло, сіль. Цю суміш додати до борошняної суміші і замісити тісто. Поділити тісто на 2 частини, розкотити їх до розміру дека і випікати кожну частину при температурі 180°C приблизно 10 хвилин.

Для макового бісквіта збити яйця з щіпкою солі до твердих піків, поступово додаючи цукор. Додати воду, олію та обережно перемішати. Вмішати мак і потім додати просіяне борошно з розпушувачем і крохмалем. Перемішати до однорідної маси. Викласти тісто на деко, вистелене пергаментом, і випікати при 180°C протягом 25 хвилин.

Для крему збити яйця з цукром, ванільним пудингом (або крохмалем), додати молоко і варити на вогні до загустіння. В кінці додати ванільний цукор і дати крему охолонути. Збити вершкове масло, поступово додаючи охолоджений заварний крем, і збивати до кремової консистенції.

Для збору пляцка покласти корж, на нього викласти крем, потім маковий бісквіт і знову крем. Завершити другим коржем. За бажанням, прикрасити цукровою пудрою або за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook