Пиріг сирно-маковий
- Форма діаметром 24 см.
- Для пісочного тіста: 250 г борошна, 120 г вершкового масла, 60 г цукру, 1 яйце, 10 г розпушувача, щіпка солі.
- Для начинки: 600 г кисломолочного сиру, 120 г маку, 150 г цукру, 2 яйця, 15 г ванільного цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю з гіркою (або 1 пачка ванільного пудингу 40 г, або 2 ст. ложки манної крупи).
Мак залити окропом, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин. Потім відкинути на сито і дати стекти рідині.
Для тіста яйце розмішати з цукром, щіпкою солі та розтопленим вершковим маслом. Додати до просіяного борошна з розпушувачем і замісити легке пісочне тісто.
Форму застелити пергаментом, викласти тісто, рівномірно розподілити і сформувати бортики. Прибрати форму з тістом у холодильник на годину.
Для начинки перебити блендером сир з яйцями до кремової консистенції. Додати мак, цукор, ванільний цукор і крохмаль (або пудинг, або манку) та добре перемішати.
Чверть начинки змішати з маком. Викладати начинку шарами за прикладом на фото чи відео.
Випікати при температурі 170 °С протягом 45–50 хвилин.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати інші сирники за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирник “Зебра”. В основі не тісто, а печиво
- Кращий за торт: рецепт сирника з маком і вишнями