сирний пиріг

Пиріг сирно-маковий – смачний і по-святковому красивий

Пиріг сирно-маковий — ніжний, ароматний десерт на основі легкого пісочного тіста й соковитої сирно-макової начинки. Ідеально підходить до чаю чи кави, а простий спосіб приготування робить його доступним навіть для початківців!

Пиріг сирно-маковий

  • Форма діаметром 24 см.
  • Для пісочного тіста: 250 г борошна, 120 г вершкового масла, 60 г цукру, 1 яйце, 10 г розпушувача, щіпка солі.
  • Для начинки: 600 г кисломолочного сиру, 120 г маку, 150 г цукру, 2 яйця, 15 г ванільного цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю з гіркою (або 1 пачка ванільного пудингу 40 г, або 2 ст. ложки манної крупи).

Мак залити окропом, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин. Потім відкинути на сито і дати стекти рідині.

Для тіста яйце розмішати з цукром, щіпкою солі та розтопленим вершковим маслом. Додати до просіяного борошна з розпушувачем і замісити легке пісочне тісто.

Форму застелити пергаментом, викласти тісто, рівномірно розподілити і сформувати бортики. Прибрати форму з тістом у холодильник на годину.

Для начинки перебити блендером сир з яйцями до кремової консистенції. Додати мак, цукор, ванільний цукор і крохмаль (або пудинг, або манку) та добре перемішати.

Чверть начинки змішати з маком. Викладати начинку шарами за прикладом на фото чи відео.

Випікати при температурі 170 °С протягом 45–50 хвилин.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати інші сирники за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook