риріжки з вишнями

Пиріжки з вишнями та штрейзелем: секрет – у смачних крихтах

Обожнюю пухкі та ніжні булочки з вишневою начинкою, а ще більше – зі штрейзельною крихтою, яка додає їм особливого смаку.

Пиріжки з вишнями та штрейзелем

  • 300 г молока (або 200 г молока / 100 г кефіру), 20 г дріжджів, 6-8 ст. л. цукру, 0.5 ч. л. солі, 1 яйце, 3 ст. л. олії, 50 г м’якого масла (теплого), 550 г борошна, 10 г ванільного цукру, за бажанням цедра апельсина або паста.

Розтерти дріжджі з 1 ст. л. цукру, додати тепле молоко з кефіром, яйце, олію, цукор, сіль, ванільний цукор, масло. Поступово ввести просіяне борошно, замісити м’яке тісто (тісто має бути трохи липке, після бродіння стане еластичним).

Змазати миску та тісто олією, накрити плівкою, залишити підходити в теплі на 1 годину.

Поділити тісто на рівні частини, сформувати кульки, залишити відпочити 10 хвилин.

Сформувати булочки або пиріжки за бажанням, викласти на деко, застелене пергаментом, накрити і залишити на 20-30 хвилин.

Змазати жовтком, змішаним з молоком, або просто молоком, присипати штрейзелем.

Випікати при 200°C 20-25 хвилин до золотистого кольору.

  • Штрейзель: 20 г холодного масла, 40 г цукру, 40 г борошна, 5 г ванільного цукру.

Нарізати холодне масло, додати цукор, борошно, перетерти до утворення середньої крихти. Використовувати одразу або охолодити.

  • Начинка: 500 г вишень, 120-150 г цукру (залежить від кислоти вишні), 30 г крохмалю.

Змішати цукор з крохмалем, додати до вишень, перемішати, варити на широкій сковороді, помішуючи, до загустіння. Залишити до повного охолодження. Або зцідити вишні від зайвої рідини, змішати з цукром і крохмалем безпосередньо перед використанням.

Порада господині. Борошна може знадобитися більше або менше залежно від його вологості. 

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Спробуйте також приготувати таку випічку за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook