Панкейки
Інгредієнти (на 20-22 млинці діаметром приблизно 10 см):
250 г борошна, 5 г розпушувача (або 1 ч. л.), 3 великі або 4 менші яйця, 300 мл молока, 1-3 ст. л. цукру або меду (за смаком), 10 г ванільного цукру, 1/3 ч. л. солі (або 2 щіпки), 30 г вершкового масла або соняшникової олії.
Приготування:
Змішати борошно з розпушувачем, відокремити білки від жовтків, збити білки з сіллю до стійкої піни, жовтки збити з цукром і ванільним цукром, додати розтоплене масло і молоко, перемішати; поступово ввести просіяне борошно, замісити однорідне тісто, додати збиті білки, акуратно перемішати; випікати панкейки на сухій пательні, набираючи тісто ложкою і наливаючи в центр, перевертати, коли з’являться бульбашки (приблизно через 1-2 хвилини), обсмажувати другу сторону ще 30 секунд, повторювати, поки тісто не закінчиться.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Гарбузові панкейки. Смакота!
- Стос панкейків на склянці молока. Розходяться на ура!