Сирний “Наполеон”
- Тісто: 170 г цукру, 100 г масла (м’якого), 400 г сиру (меленого), 2 яйця, 10 г розпушувача, 400 г борошна (приблизно), 1 п. ванільного цукру, дрібка солі.
До сиру додати масло, збиті яйця з цукром, ванільний цукор, сіль, борошно з розпушувачем, замісити тісто. Тісто розділити на 15 частин, поставити в холодильник на 30 хв.
Розкотити на пергаменті діаметром 20 см, проколоти виделкою.
Я розкочувала коржі більшим діаметром (26-28см), тому в мене вийшло 10 коржів. Випікати при 180 градусів 7-10 хв.
- Крем: 600 мл молока, 150 г цукру, 40 г крохмалю, 2 яйця, 1 п. ванільного цукру, 200 г масла. Якщо любите, щоб було більше крему, то зробіть на півтори порції.
450 мл молока закип’ятити. Яйця, цукор, ванільний цукор збити, додати крохмаль, решту молока, добре перемішати.
Половину кип’яченого молока перелити до збитих яєць, перемішати. До другої частини кип’яченого молока додати суміш яєчну, мішати, поки не почне гуснути. Накрити плівкою впритул і охолодити. Масло збити, частинами ввести зварений пудинг, збити.
Перекласти коржі кремом (можна замінити своїм улюбленим заварним кремом).
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Коржі для торта “Наполеон” на пиві. Найкращий, перевірений роками рецепт
- “Весняний Наполеон” – класичний торт по-новому
Post Views: 296