Ці начинки можна викладати не тільки у класичні тарталетки, а й у воловани, сирні кошики, профітролі, на чіпси або крекери. Також цікаво використовувати овочеві основи, наприклад, скибочки огірка, кружечки кабачка або печених баклажанів. Ще один варіант — подати начинку на скибочках багета чи грінках, прикрасивши свіжою зеленню або горіхами. Для незвичайної подачі можна застосувати японські рисові крекери чи навіть листя салату як їстівні «ложечки».
Десять начинок для тарталеток
- М’ясний паштет: перемолоти копчене або печене м’ясо, змішати з маслом або майонезом, прикрасити половинками виноградин і посипати подрібненими горіхами.
- Сирний крем: тертий сир змішати із зеленню, майонезом і часником; будь-який не надто соковитий салат.
- Печінковий паштет: готовий або перемолоти варену печінку з додаванням масла, майонезу чи вершків.
- Яєчний паштет: 5 жовтків розім’яти виделкою, додати 1 ч. ложку гірчиці, 2 ст. ложки зелені, по 1 ст. ложці м’якого сиру і майонезу.
- Копчена риба: скумбрію або горбушу гарячого копчення розібрати на волокна (200 г), один свіжий огірок почистити від шкірки і подрібнити, змішати з соусом (1 ч. ложка гірчиці, 1 ст. ложка майонезу, 1 ст. ложка натурального йогурту або нежирної сметани).
- Сирно-ананасна начинка: на 1 скл. тертого твердого сиру — 1 зубець вичавленого часнику, 2 жмені порізаного кубиками консервованого ананаса, змішати з 1 ст. ложкою майонезу.
- Крем з авокадо: м’якоть 1 авокадо полити 2 ст. ложками лимонного соку, 1 ст. ложкою оливкової олії, додати 2 ст. ложки м’якого сиру, змолоти у блендері, викладати кондитерським шприцом.
- Курятина: куряче філе порізати невеликими кубиками (300 г), додати дрібно порізаний салат, 2 подрібнених свіжих огірки без шкірки, 1 покришений болгарський перець, заправити 2 ст. ложками майонезу.
- Начинка з печінкою тріски: розім’яти виделкою печінку тріски, додати 2 варених подрібнених яйця, 2 невеликих солоних огірки, 0,5 цибулини (порізати і обдати окропом), змішати з 2 ст. ложками майонезу.
- Заварний крем або збиті вершки: додати ягоди, шматочки фруктів або шоколад.
Радимо також прочитати:
- Забудьте про бутерброди! Суперідеї закусок для святкового столу
- Як оригінально оформити м’ясну, рибну, сирну, овочеву і фруктову нарізку. 60 фото-ідей
Смачного та натхнення для кулінарних експериментів!
Post Views: 319