Медівник “Хмаринка”
- Інгредієнти для медового коржа: 200 г вершкового масла, 180 г меду, 1 ст. л. соди без гірки, 200 г борошна (або 300 г, якщо без горіхів), 100 г мелених волоських горіхів, 4 яйця, 200 г цукру, дрібка солі.
- Інгредієнти для крему: 850 г сметани (мінімум 20%), 150 г вершків, 150 г цукрової пудри (або за смаком), 10 г ванільного цукру (або 1 кг сметани, якщо без вершків і все інше у тих самих пропорціях).
Приготування медового коржа
Розтопити вершкове масло з медом у каструлі з товстим дном, зняти з вогню, додати соду, перемішати. Порціями додати просіяне борошно і горіхи, перемішати міксером до однорідності. Окремо збити яйця з цукром і сіллю до пишності, додати до медової суміші, перемішати.
Викласти тісто на велике деко від духовки (у мене 35Х40 см), застелене пергаментом, випікати 20-25 хвилин при 180°C. Охолоджений корж обрізати по краях (обрізки подрібнити в крихту), розрізати на 4 частини (спочатку навпіл, потім горизонтально).
Приготування крему
Якщо є час, відцідити сметану через марлю 3 години для густоти. До сметани поступово додати цукрову пудру, ванільний цукор, збити до пишності. Окремо збити вершки, змішати зі сметаною до однорідності. Розділити крем на 4 частини, змастити коржі, посипати крихтою з обрізків. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Медовик зі сметанним кремом і вишнями. Торт – суперовий!
- Кавовий медовик у мультиварці. Виходить височенний і дуже пишний!