Медові тістечка в глазурі
- 150 г цукру, 100 г води, 100 г масла, 150 г меду, 1 ч. ложка кориці, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка з чубком соди, 300 г борошна, 1 яйце, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки мускатного горіха
Цукор насипати в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь топити (відразу не потрібно мішати, а дати трішки щоб розтопилося, тоді злегка помішувати). Поки цукор топиться, закип’ятити води, а цукор випалювати до тих пір, поки стане темним.
Коли цукор готовий, влити окріп. Коли воду влити у гарячий цукор, дуже буде бурлити, але це секундне явище, помішувати суміш.
Коли гарячу воду змішали з паленим цукром, додати мед і помішувати, щоб розчинився. Потім у цю суміш додати масло, корицю і сіль, мускатний горіх і ванільний цукор, помішувати. У всю цю суміш додати соду, усе це буде підніматися, відразу додати 3 ст. ложки борошна, щоб заварилося.
Суміші дати охолонути до злегка теплї, після того додати яйце і решту борошна (тісто має бути м’яке). Коли охолоне повністю з ним буде легко працювати.
Формувати невеликі кульки і викладати на деко, але щоб не доторкалися одна до одної, під час випікання збільшується. Випікати при 170 градусів 10-12 хв.
Готові охолодженні тістечка занурити у шоколадну глазур (1 плитку чорного шоколаду розтопити з 50 г вершків), викласти на решітці, щоб стікали.
- Біла глазур: 1 білок і 3 ст. ложки цукрової пудри збити міксером до однорідної маси.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати6
- Шоколадно-медове печиво зі шматочками білого шоколаду
- “Кокосові коцки”: медові тістечка в шоколаді та кокосі
Post Views: 90