Пляцок горіхово-кавовий
- Інгредієнти на деко 20×35 см
- Для бісквіта: 6 яєць, щіпка солі, 120 г цукру, 3 ст. ложки води, 160 г мелених волоських горіхів, 10 г ванільного цукру, 10 г кукурудзяного крохмалю, 70 г борошна, 12 г розпушувача.
- Для крему: 400 мл молока, 50 г кукурудзяного крохмалю, приблизно 5 г розчинної кави (1 ст. ложка), 100 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 80 г мелених волоських горіхів, 150 г вершкового масла.
Горіховий бісквіт
Білки відділити від жовтків. До білків додати дрібку солі і почати збивати. Сюди ж порціями додати цукор і збивати до твердих піків. До збитих білків старатися по одному додати яєчні жовтки, постійно збиваючи масу.
Додати воду, мелені горіхи, крохмаль, ванільний цукор і перемішати до однорідності (можна міксером). Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати.
Викласти масу у деко, застелене пергаментом, розрівняти. Випікати при 180 °С приблизно 25-30 хвилин. Дати охолонути.
Приготувати кавовий крем
До крохмалю додати цукор, каву і з невеликою кількістю молока перемішати до однорідності. Додати решту молока і варити до загустіння. Додати ванільний цукор. Дати охолонути. Збити масло і варений крем. До масла додати крем і збивати. Потім додати мелені горіхи і перемішати до однорідності (можна міксером). На бісквіт викласти крем і розрівняти. Покрити шоколадною помадкою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Галицький пляцок “Вишиванка” із кавовим кремом
- Шоколадно-кавовий торт “Кавова піна”