Згущене молоко
- 3 л молока, 3 л цукру, 1,2 кг сухого молока, 1 п. ваніліну.
Цукор розтерти з сухим молоком, потрохи лити свіже молоко, розмішати все добре рукою, щоб не було крупинок, всю суміш підігріти, щоб розчинився цукор і весь час помішувати. Якщо залишилися крупинки, процідити через сито. Залити в банки і закрутити кришки ключем.
Варити в автоклаві 7-8 год. У мене автоклав не сучасний, атмосфери не накачуються. Я ставлю в два ряди банки, закручую і в велику каструлю заливаю водою і закриваю кришкою і вариться.
З цієї порції виходить 12 баночок по 0,5 л. Я роблю завжди дві порції на 24 баночки.
Якщо автоклав такий, що накачуються атмосфери, готувати 20-30 хв при 1 атм, 115-120 градусів, охолоне – тоді відкривати.
Рецепт згущенки у каструлі
- 3 л молока, 1 л цукру, 1 ч. ложка соди.
Варити на маленькому вогні 5-6 год, періодично помішуючи. За годину до готовності зняти, щоб охолола. Тоді ще доварити 1 год. Виходить 1 л готового згущеного молока.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Спробуйте також приготувати:
-
Домашнє варене згущене молоко. Рецепт перевірений поколіннями
-
Домашнє варене згущене молоко, яке не треба постійно мішати. З 1 л молока – 600 г згущенки!
Post Views: 90