чизкейк

Чизкейк з яблуками – це смакота!

Цей чизкейк - це щось неймовірне: тоненьке пісочне тісто, сирна маса, а всередині - яблука, фаршировані сухофруктами і горіхами.

Чизкейк з яблуками

  • Для тіста: 150 г масла або маргарину, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, дрібка солі, 2 ст. ложки крижаної води, борошно.
  • Для начинки: 500 г сиру, 0,5 скл. манки, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, ванілін, 2 яйця.
  • А також: 4-6 яблук, 0,5 скл. родзинок або інших сухофруктів, 0,5 скл. горіхів, 20 мл коньяку.

Сухофрукти ошпарити окропом, відцідити, залити коньяком, залишити на кілька годин. Змолоти разом із горіхами.

Для тіста холодне масло посікти ножем зі склянкою борошна. Додати сіль і цукор, перемішати. Додати крижану воду і яйце, замісити тісто, підсипаючи за потреби борошно. Покласти в торбинку і в холодильник на 30 хв.

Для начинки яблука розрізати навпіл (шкірку обчистити), вирізати серединку, наповнити її перемеленими сухофруктами.

Тісто тонко розкотити, викласти у змащену маслом форму з бортиками, на нього – начинені яблука, залити все сирною масою (для її приготування все збити до однорідності).

Пекти чизкейк при 160 градусах 1 год 20 хв. Виймати з форми після повного охолодження. На кілька годин поставити у холодильник.

Готувала і фотографувала Ольга Дорошенко

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook