Карамельний чізкейк

Ніжний вершково-сирний десерт з першого разу стане улюбленим десертом вашої родини.

Інгредієнти:
250 г печива, 160–170 г масла, по 1,5 ст. ложки вершків і желатину, 750 г пастоподібного дуже м’якого вологого сиру, 200 г коричневого цукру, 1 б. згущеного молока.

Форму діаметром 20 см вистелити папером для випікання або змастити маслом. Печиво подрібнити на крихту. Додати 120 г розтопленого масла, ретельно перемішати. Викласти основу з бортиками, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хв. Замочити желатин у вершках, підігріти до розчинення. Сир збити зі 150 г цукру до однорідного стану. Якщо надто сухий, додати трохи вершків і довести до кремоподібного стану.

У каструлі на невеликому вогні з’єднати згущене молоко, 50 г цукру і 50 г масла. Довести до кипіння, постійно помішуючи, і поварити 5 хв, теж постійно помішуючи. Карамель залишається досить світлою за цей час. Якщо поварити її довше, щоб вона потемніла, буде красивіше на зрізі. Додати остиглий желатин у сир і добре перемішати. Потім додати карамель і зробити буквально 2–3 перемішувальні рухи, щоб карамель рівномірно розподілилася по сиру, але не перемішалися з ним до однорідності.

Викласти масу на основу і поставити в холодильник на 4 год.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook