Шоколадно-медове печиво
- 3 яйця, 200 г цукру, 100 г меду, 1 п. ванільного цукру, 110 мл олії, 450 г борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ст. ложка розпушувача, 100 г білого шоколаду, дрібка солі, цукрова пудра для посипання.
З’єднати яйця, дрібка солі, збити, щоб розбити жовтки. Додати ванільний цукор, цукор починати збивати до моменту, коли він повністю розчиниться, далі додати мед, соняшникову олію, гарно розмішати.
До яєчно-медової маси просіяти борошно, какао, розпушувач. Замішати тісто, довго місити його не потрібно, головне, щоб з’єднались всі інгредієнти й тісто перестало липнути до рук.
На дрібні шматочки нарізати шоколад, додати до тіста, перемішати. Деко застелити пергаментом, ложкою набирати тісто, робити кульки бажано однакових розмірів. Класти кульки тіста на відстані одна від одної.
Розігріти духовку до 160 градусів, випікати печиво не більше 10 хвилин (якщо кількість хвилин збільшити, печиво буде дуже тверде).
Після випікання печиво можна прикрасити розтопленим шоколадом або присипати цукровою пудрою. Шоколадне-медове печиво зі шматочками білого шоколаду готове.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:
- Медові пряники “миколайчики” за рецептом Дарії Цвек (+ рецепт глазурі)
- Медові пряники в помадці (рецепт на кефірі). Смак, як у дитинстві
Post Views: 31