Торт на День народження
Американський бісквіт
- 3 яйця, 150 г цукру, 60 г масла, 120 мл молока, 7 г розпушувача, 165 г борошна, дрібка солі, 1-2 г ваніліну.
Яйця, сіль, цукор збити до пухкого стану, щоб розчинився цукор. Молоко з маслом поставити на плиту на маленький вогонь, щоб закипіло. Змішати всі сухі складники і ввести в яєчну масу в 2-3 етапи. Потім ввести кип’ячене молоко з маслом гаряче, зразу із плити, також в 2-3 етапи. Обережно вимішати лопаткою з низу вверх.
Дно форми застелити пергаментним папером. Випікати в формі діаметром 18 см при температурі 165 градусів 35 хвилин. Охолодити, загорнути в харчову плівку і витримати в холодильнику декілька годин. Бісквіт розрізати на 4 коржі.
У мене форма 20 см, тому я пекла 2 таких бісквіти і розрізала на 3 коржі кожен. Вийшло 6 шт. 4 використала в торт, 2 поклала в морозилку на потім. Думаю, якщо спекти 1 бісквіт із 4 яєць, можна буде розрізати на 4 коржі.
Прошарок “Пломбір”
- 2 жовтки, 23 г цукру, 4 г кукурудзяного крохмалю, 50 мл молока, 25 мл вершків 33%, 25 г шоколаду білого, 3 г желатину + 18 г холодної води, 80 мл вершків 33%.
Жовтки розтерти з цукром, додати крохмаль і добре перемішати. Додати молоко. Перелити в ківшик чи каструлю з товстим дном і постійно помішуючи вінчиком уватирити до загустіння на повільному вогні або на водяний бані.
Шоколад залити гарячими вершками і перемішати до повного розчинення. Розтоплений шоколад додати в заварну масу і перемішати. Під час перемішування ввести попередньо замочений і розтоплений желатин.
В окремій ємності збити 80 мл вершків до не дуже стійких піків. В охолоджену шиколадно-заварну масу ввести вершки і добре вимішати. Дно форми 16 см затягнути харчовою плівкою, поставити на дошку чи дно роз’ємної форми, залити нашу суміш і відправити в морозилку мінімум на 4 години (у мене на ніч).
Малинове конфі
- 250 г малини, 50 г цукру, 12 г крохмалю.
Ягоди розморозити, проварити 2-3 хв.і перетерти через сито, щоб не було кісточок. Потім змішати із цукром і крохмалем, постійно помішуючи проварити до загустіння. Охолодити.
Крем
- 400 г вершкового сиру, 100 г цукрової пудри, 400 мл вершків 33%.
Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до густоти. Додати охолоджений вершковий сир. Даною кількістю крему в мене вистачило перемазать торт в середині і вирівняти тоненьким шаром зверху.
Зібрати торт. Перший корж намазати невеликою кількістю крему, зробити бортик із крему. В середину намазати 0,5 порції конфі. Знову трохи крему, корж, крем, прошарок пломбір, крем, корж, крем+бортик із крему, другу половину конфі, крем, корж. Поставити в холодильник на пару годин для стабілізації і залишком крему вирівняти верх і боки. Прикрасити за бажанням.
Рецепт Наталі Лапки. Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також приготувати торт “Чорний ліс” за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Ну дуже смачний торт “Чорний ліс”! Усім раджу цей рецепт!
- Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках
Post Views: 39