ікра з баклажанів

Найсмачніший рецепт ікри з баклажанів на зиму

Баклажанова ікра на зиму - це та заготовка, яка має бути у кожному домі. Бо це дуже смакота! Можна залишити овочі шматочками або змолоти блендером до однорідності - і так, і так смачно.

Ікра з баклажанів на зиму

  • 2 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю, 500 мл олії, 2 ст. ложки солі (60 г), 200 г цукру, 1 шт. перцю гострого, 3 зубці часнику, 3 ч. ложки оцту.
  • Вихід – 4 л ікри.
Баклажани промити, просушити, нарізати зі шкіркою кубиками, посолити і залишити на 30 хвилин. Далі злити рідину, якщо вона утворилась. Цибулю, перець нарізати кубиками. Моркву натерти. Помідори надрізати і облити кип’ятком, очистити від шкірочки.
На сковорідку налити олію, нагріти. Далі по черзі обсмажити баклажани, цибулю, моркву – все окремо. Помідори накрити кришкою і протушкувати, поки з них не випарується рідина.
Усе викласти у каструлю, додати нарізаний гострий перець, сіль, цукор. Помішуючи, все разом тушкувати 40 хвилин. Вкінці додати оцет, проварити 10 хвилин. Далі можна ікру перебити блендером або залишити шматочками, закрити у стерилізовані баночки.
Рецепт і фото – Марини Хвиль
Переглянути відео приготування можна тут:

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook