стосунки

Два правила, які змінять ваше особисте життя назавжди

Якщо у вас "складні" стосунки й особисте життя зовсім не таке, про яке ви мріяли, отже, ви порушили одне з двох правил. Або обидва. Правила дуже прості, але важливі.

Правило перше: у стосунках має бути легко

Легко має бути із самого початку. З перших хвилин. Людина, поряд якою ви почуваєтеся, як давні знайомі, підходить вам більше за ту, біля якої треба танцювати танці з бубнами. Хлопчик, з яким ви через п’ятнадцять хвилин готові усамітнитися в туалеті торгового центру кращий за того, кому ви сім років писали листи без відповіді. Дівчина, яка відразу виявляє до вас інтерес краща за неприступну красуню, яку треба звозити на Багами. Просто – значить добре. Складно – значить погано.

Це аксіома. Не треба її доводити. Взагалі, нічого не треба у стосунках доводити.

Не треба нікого добиватися, ні під кого підлаштовуватись і ні за ким бігати. Зробивши це один раз, ви робитимете це щодня, а у відповідь бачитимете тільки примхливу незадоволену морду. Якщо відразу не склалося, не спалахнуло, не розкурилося – не тягніть кота за хвіст. Значить, не ваша людина. Складні стосунки годяться тільки для тих, кому нудно, і багато вільного часу. Всім іншим ці страждання тільки псують нерви.

Не варто вивозити складні стосунки на собі. Відносини, в яких ви тільки й робите, що витанцьовуєте під чиюсь дудку – принизливі. Рано чи пізно ліміт вашого терпіння вичерпається. Не давайте себе втягнути у складні стосунки.

Правило друге: стосунки мають приносити радість

Це твердження теж не потребує доказів. Як тільки стосунки перестали приносити радість, а стали приносити огиду, припиняйте їх.

Не звикайте до сварок, сліз і биття посуду. Довгі розмови, взаємні звинувачення – це не нормально! Це шлях у пекло! Щойно зі стосунків зникає радість – вони стають марними.

Здавалося б, просто і зрозуміло. Але ж багато людей роками жують жоване-пережоване сіно своїх образ! Вони займають свій мозок непотрібними розбірками! Не треба це робити! Як тільки ви розумієте, що ваші слова забирають радість – закрийте рота.

Починаються розбірки – йдіть. Людина хоче тільки звинувачувати та дорікати – не дозволяйте підсадити вам почуття провини. Ідіть! Стосунки потрібні для радості. Всі інші стосунки «заради дітей», «бо всі так живуть», «за звичкою», «бо без неї ще гірше» можна просто взяти і віднести на смітник.

На мою думку, головних правил лише два. Ви з ними згодні? Якщо згодні, але, досі тримайтеся за “складні” стосунки, які не відповідають навіть цим пунктам, вас тримає почуття обов’язку, образи, провини, страху. Є відчуття, що ви живете не своїм життям, що ви більше не можете терпіти… Час минає, а ви НЕ задоволені, АЛЕ ви все-таки хочете отримувати радість і задоволення від стосунків, тоді варто звернутися по допомогу до спеціаліста. Усе можна виправити.

Автор – Архісоматика

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook