Булочки “Сінабони”
- Тісто: 250 мл молока, 550-600 г борошна, 7 г сухих дріжджів, 80 г цукру, 80 г масла, 2 яйця, дрібка солі.
- Начинка: 120 г цукру, 100 г масла, 10 г кориці (можна більше) або какао.
- Помадка: 170 г вершкового сиру, 40 г масла, 100 г пудри, ваніль до смаку.
До борошна додати дріжджі, збиті яйця кімнатної температури з цукром і сіллю, розтоплене масло, тепле молоко, замісити тісто, залишити накрите на 1,5 год. Тісто розтягнути руками в квадрат і скласти конвертом, покласти швом на стільницю, накрити і залишити на 15 хв.
Тісто розкотити прямокутної форми товщиною 0,5 см, змастити м’яким маслом, посипати вимішаним цукром з корицею. Тісто скрутити не тісно рулетом, защіпати край, поділити на 12 частин. Булочки покласти на пергамент, кожну легенько рукою притиснути, накрити рушником і залишити на 40-60 хв. Випікати булочки при 180 градусів 20-30 хв.
До вершкового сиру додати пудру, м’яке масло, ваніль, збити міксером. Помадку умовно поділити на дві частини. Одною частиною змастити гарячі булочки, залишити на 10 хв і змастити другою частиною помадки.
Порада господині Любові Баковської: готувала без сиру, брала жирну сметану, додала цукрову пудру за смаком, заливала гарячі булочки в деку і закривала харчовою плівкою, залишила до повного охолодження. Теж смачно і не треба шукати вершкового сиру.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
Post Views: 51