слимаки

Чому сіль та приманки не допомагають позбутися слимаків?

Приманки та сіль - одні з найвідоміших способів боротьби зі слимаками. Але вони не завжди ефективні і навіть можуть, навпаки, привабити на ділянку ще більше слимаків та равликів.

Ви садите, доглядаєте і вирощуєте городину, а її під’їдають слимаки? Так, на врожай претендують не тільки господарі. Серед любителів поживитися чужим коштом одні з найненажерливіших — равлики та слимаки. А зараз розповсюдилися ще й іспанські слимаки завдовжки з долоню і з шаленим апетитом.

Равлики та слимаки обгризають листя, згризають ягоди, поїдають молоді рослини, а також можуть бути переносниками різних бактерій, вірусів, яєць та паразитів. Різну заразу слизькі істоти переносять на своєму липкому тілі і залишають її на листі і плодах.

Але навіть якщо плід чи листя після візиту равликів або слимаків залишилися не зараженими гельмінтами чи вірусами, зовнішня оболонка плодів втрачає цілісність. На них залишиться слиз, що сприяє швидкому псуванню плодів.

Слимаки приповзають вночі

Господарі тривалий час можуть не підозрювати, що їхній урожай атакують равлики та слимаки. Ці шкідники непомітні вдень, оскільки у сонячну погоду відсиджуються в затишних місцях. Особливо їм подобаються ділянки поблизу водойм або недоглянуті, занедбані і засмічені рослинністю місцини. А також місця, накриті будь-яким матеріалом, де тінь та висока вологість.

У пошуках їжі слимаки зазвичай виповзають у темряві чи в дощову погоду. У цих створінь близько 15 тисяч зубів, які схожі на тертку. Цими зубами вони швидко перетирають все їстівне. Як правило, вибирають найніжніші та найсоковитіші частини рослин. Після нічних бенкетів слимаків залишається слиз та фекалії. Якщо помітили такі ознаки на ділянці, терміново вживайте заходів.

Пастки для слимаків

Існує чимало так званих народних методів боротьби зі слимаками та равликами. Врахуйте, що при їх застосуванні ви самі можете потрапити в пастку. Коли ви вирішите встановити пивну приманку або ємність з отруєним варенням, враховуйте, що на запах поповзуть слимаки із сусідніх ділянок. А якщо у сусідів ставок із недоглянутим берегом, то до вас приповзуть табуни шкідників. Якщо за ніч не доповзуть, ховатимуться у вашій рослинності та під’їдатимуть ваш урожай.

Багато господарів панацеєю вважає сіль. Тому намагаються знайти затишні місця скупчення слимаків, щоб засипати їх сіллю. Слимаки після соління виділяють слиз. Але нехай це не вводить вас в оману! Слимаки зі слизом скидають просолений шар і повзуть далі цілими і неушкодженими.

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook