торт "Чорний ліс"

“Чорний ліс” – мусовий торт, який можна заморозити

Рецепт мусового торта "Чорний ліс" можна назвати практичним. Адже його можна приготувати завчасно і заморозити. А смак - це щось!

Мусовий торт “Чорний ліс”

  • Форма діаметром 18 см.
  • Бісквіт: 3 яйця, 80 г цукру, дрібка солі, 100 г борошна, 20 г какао, 1 ч. ложка розпушувача, 60 г молока, 30 г олії.
  • Вишневе компоте: 0,5 л вишень консервованих, 5 г крохмалю, 7 г желатину + 35 г холодної води.
  • Ванільний мус: 50 г молока, 60 г цукру, 90 г білого шоколаду, 12 г желатину + 60 г холодної води, 230 г сметани, 300 г вершків (у мене сметана), 1-2 ч. ложки ванільного цукру.
  • Глазур: 1 ст. ложка какао, 2 ст. ложки сметани жирної, 1 ст. ложка цукру, 20 г масла, 40 г чорного шоколаду.
Для бісквіта яйця добре збити з цукром і сіллю. Борошно розмішати з какао, розпушувачем, поступово додати до яєчної суміші, легенько розмішати, додати олію, молоко, розмішати.
Випікати в формі діаметром 18 см при 180 градусах 20-25 хв, охолодити на решітці. Бісквіт залишити на декілька годин в плівці в холодильнику.
Желатин замочити на декілька хвилин в холодній воді. Крохмаль розмішати з цукром, всипати до вишень, розмішати, поставити на середній вогонь, щоб закипіло, постійно помішуючи. До вишень додати желатин, розмішати, вилити в силіконову форму або кільце, обтягнуте плівкою, діаметром 18 см. Охолодити і поставити в морозильну камеру.
З бісквіта верх зрізати, щоб був рівний і розрізати на два рівні по товщині коржі. Кожний корж завернути в плівку і заморозити.
Для мусу желатин замочити на декілька хвилин в холодній воді. Молоко з цукром і ванільним цукром нагріти, розмішати, додати розтоплений шоколад, розмішати, додати желатин, пробити погружним блендером. Додати сметану до теплої желатинової маси, пробити блендером. Збити холодні вершки міксером, додати до мусової маси, перемішати.

Як зібрати мусовий торт “Чорний ліс”

Роз’ємну форму застелити плівкою і поставити на рівну дощечку. Мус поділити на 3 рівні частини. Першу частину вилити в кільце і втопити заморожений корж. Через хвилину, коли схопиться корж в мусі, вилити другу частину мусу і втопити вишневе компоте. Вилити третю частину мусу і втопити другий корж. Торт поставити на ніч в морозильну камеру.
Щоб торт легше витягнути, прогрійте феном боки форми, торт перевернути і зняти роз’ємне кільце.
Усі інгредієнти для глазурі поставити на водяну баню, постійно помішуючи довести до кипіння, але не кип’ятити, і теплою покрити торт або прикрасити за бажанням і залишити в холодильнику до повного розморожування.
Рецепт з деякими змінами Yuliva Small. Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук
Радимо також приготувати торт “Чорний ліс” за іншими перевіреними рецептами від господинь:
  • Ну дуже смачний торт “Чорний ліс”! Усім раджу цей рецепт!
  • Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook