Великодня сирна грудка
Класична солодка сирна грудка
- 1 л молока, 8-9 яєць, 10-15 ст. ложок цукру, 10 г ванільного цукру, 200 мл сметани.
- Добавки за смаком: сухофрукти, цедра, горіхи, куркуму для кольору за бажанням.
Я готувала без наповнювача, дала ваніль та зовсім трішки цедри лайма. Зверху просіяла какао та присипала мигдалевими пелюстками, дуже смачне поєднання саме з какао!
Пряна сирна грудка
- 1 л молока, 200 мл сметани 20%, 6 яєць, 2 ч. ложки солі.
- Добавки за смаком: зелена цибуля, італійські трави, червоний перець, в’ялені помідори, оливки зелені, горіхи, кмин.
Молоко довести до кипіння. Окремо змішати сметану, яйця, сіль, розмішати вінчиком до однорідності. Коли молоко закипить, вливати потихеньку суміш, варити помішуючи на малому вогні до загустіння (буде відділятися сироватка). Вкінці додати зелень (чи інші добавки), перемішати, вилити на друшляк застелений марлею вдвоє. Зав’язати, підвісити, щоб стекла рідина трішки, потім щільно зав’язати, надати форму, яку бажаєте, та покласти під гніт на ніч чи менше (недуже важкий, щоб не була суха грудка).
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати:
- М’ясний хлібець “Заєць”: традиційна страва до великоднього столу
- Щороку на Пасху готуємо великодній сирник
Post Views: 40