Маково-сирний пиріг
- Форма 26Х26 см, з високими бортами.
- Пиріг складається із двох видів тіста: макового та сирного.
- Сирне тісто: 1 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 150 г масла, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача.
Перемолоти 1 кг сиру. 5 жовтків збила із 200 г цукру. Розтопити і остудити 150 г масла. Вимішати сир, масло та яєчну суміш. Додати 2 ст. ложки крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача. Вкінці додати 5 добре збитих білків і легко вимішати.
- Макове тісто: 2 скл. сухого маку, 6 яєць, 250 г цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Мак перемолоти і залити окропом. Я молола на кавомолці і залила окропом так, щоб мак повністю ввібрав воду. 6 жовтків і 250 г цукру збити до пишної маси. Остудити мак і змішати з жовтковою масою. Додати 4 ст. ложки борошна і 1 ч. ложку розпушувача. Окремо збити 6 білків до стійких піків і акуратно вимішати із маковою масою.
Викласти макову масу у форму, вистелену пергаментом і змащену маслом чи олією. Зверху по маковій масі купками викласти сирну. Випікати при температурі 180 градусів на режимі верх-низ близько години. Але час випікання регулюйте залежно від вашої духовки.
Залишити випечений пиріг у формі до повного вистигання. Можна залити шоколадною поливкою, але я залишила так, бо пиріг сам по собі має цікавий узорчатий верх.
Порада господині. До сирного тіста можна додати цедру лимона та родзинки, а до макового терті горіхи.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Радимо також приготувати:
- Сирно-макова “Вишиванка” – хто ще не пік, рекомендую!
- Пляцок “Схід сонця” із сирним, маковим і коржем на киселі
Post Views: 31