Пляцок сметанковий з чорносливом
- Форма 30 см.
- Для тіста: 4 яйця, 2 скл. цукру, 100 г сметани, 2 ст. ложки молока, 7 ст. л топленого маргарину, 1 ст. ложка амонію (неповна), борошна додати стільки, щоб тісто було м’якше як на вареники.
- Перший крем: 600 г сметани, 1 скл. цукрової пудри, 2 п. загущувача для сметани (якщо сметана нежирна), 1 п. ванільного цукру.
- Другий крем: 250 г чорносливу (без кісточок), 100 г чорного шоколаду, 4 ст. ложки густої сметани або вершків, 2 ст. ложки цукрової пудри, 50 г масла (якщо любите солодке, додайте більше пудри).
Приготування коржів
У глибокій мисці збити яйця з цукром, молоко з’єднати зі сметаною і амонієм, розмішати і вилити до яєчної суміші, додати розтоплений маргарин, поступово додавати просіяне борошно, вимісити м’яке еластичне тісто (сильно борошно не забивати). Тісто має не липнути до рук і до столу.
Поділити тісто на бажану кількість коржів (у мене 10 тоненьких коржів, форма кругла, діаметром 30 см). Можна випікати у будь-якій формі, коржів може бути 6-8, на смак це не вплине.
Випікаються коржі швидко, при 180° 4-6 хв(мають ледь зарум’янитись). При випіканні виділяється досить не приємний запах амонію, хто готував таке тісто, той знає. Але у готовому виробі ні запаху, ні смаку амонію не відчувається!
Перший крем. Сметану збити з пудрою і ванільним цукром. За потребою додати загущувач, збити.
Другий крем. Чорнослив залити гарячою водою і проварити на середньому вогні (дати 3-5 хв покипіти і залишити поки вистине), рідину злити. Потім збити блендером до однорідності. Масло, домашню сметану, пудру і шоколад (подрібнений) розтопити на водяній бані, додати пюре з чорносливу добре розмішати.
Сформувати пляцок: корж, сметанковий крем, крем з чорносливом і т. д. Верх пляцка полити розтопленим шоколадом або прикрасити за бажанням. Дати настоятись кілька годин у холодильнику.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати:
- Пляцки і торти, які варто спекти на свято. Чотири чудові рецепти
- Найкращий торт на зимові свята – слойка з вишнями. Печу зразу два!
Post Views: 34