Лазанья Болоньєзе та соус Бешамель
- Форма 35Х25 см.
- Соус Болоньєзе: 800 г фаршу (свинячо-яловичий), 2 цибулини, 2 морквини, 2 зубці часнику, 500 г томатного соусу (збитих помідорів) + 1 ст. ложка томатної пасти, 5 ст. ложок олії + 2 ст. ложки масла, базилік, перець, сіль.
- Соус Бешамель: 1 л молока кімнатної температури, 80 г масла, 80 г борошна, сіль, перець, мускатний горіх.
- А також: 300 г твердого сиру, листки лазаньї.
Болоньєзе
На розігрітій сковорідці з олією і маслом підсмажити дрібно нарізаний часник. Додати дрібно нарізану цибулю, коли зм’якне, додати дрібно нарізану моркву, тушкувати до м’якості. Додати фарш і лопаткою розбити, щоб не було грудочок. Помішуючи, тушкувати до готовності фаршу. Додати томатний соус і пасту, посолити, поперчити і на маленькому вогні готувати 30-40 хв. Відставити, щоб трохи остиг.
Соус Бешамель
У посудині з товстим дном розігріти масло на маленькому вогні, додати борошно і мішати, доки з’явиться характерний горіховий запах. По трошки вливати молоко і інтенсивно помішувати, щоб не було грудочок. Так ввести все молоко. Коли закипить, помішувати і довести до загустіння. Додати сіль, перець, потерти трошки мускатного горіха, дати трішки остигнути.
Зібрати лазанью. На дно покласти трошки Болоньєзе, щоб листки не пристали. Далі покласти листки лазаньї (їх можна ламати і заповнювати всю форму). Далі Болоньєзе, посипаємо тертим сиром, соус Бешамель. І далі повторити в такому ж порядку: Болоньєзе, сир, листки лазаньї, Бешамель, поки не закінчаться всі складники. Зверху полити соусом Бешамель. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв до рум’яної скоринки, накривати не потрібно!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати лазанью за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Лазанья із млинців з грибами та курятиною. Смачніссімо!
- Швидка лазанья на лаваші з грибами і фаршем. Дуже смачно і не треба возитися з тістом!
Post Views: 42