Ми розпитали у господинь, що смачного вони готують з гарбуза, окрім гарбузової каші. І зібрали для вас найцікавіші ідеї гарбузових страв, які і вам захочеться приготувати.
10 страв із гарбуза
- Смажений гарбуз з майонезом і часником. Порізати гарбуз, як кабачки приблизно, посолити, поперчити і на олії смажити на розігрітій сковороді, але на невеликому вогні. Коли охолонуть, зверху з одного боку змастити майонезом з часником (краще домашнім). А можна запекти в духовці, також смачно.
- Дуже смачно запекти гарбуз у духовці шматками, попередньо обвалявши в панірувальних сухарях, змішаних з подрібненою петрушкою і часничком, соняшниковою олією, сіллю і перцем. Як запечеться, це смакота, тане в роті! Можна подавати як гарнір до м’яса чи ковбаски.
- Гарбузове молоко. Нарізаний гарбуз (500 г) залити молоком (приблизно 1 л) та зварити, додати кориці паличку. Потім збити блендером, приправити ваніллю та цукром – готово.
- Порізати гарбуз шматочками, посолити, додати приправи (орегано, базилік і прованські трави), ложку олії. Все вимішати і загорнути у фольгу. Запікати в духовці.
- Гарбузові млинці. Гарбуз натерти на дрібній тертці, додати яйця, трохи борошна чи суміш пластівців чи манки. За консистенцією має бути, як на деруни. За бажанням, або цукор і ванілін, або сіль і спеції. Смакують зі сметаною як солодкі, так і солоні.
- Варення з гарбуза й апельсинів. гарбуз почистити, порізати кубиками. Додати трішечки води і розвари ти до готовності. Треба, щоб вода википіла, перебити блендером, додати цукор за смаком. Апельсин провадити в трьох водах по 5 хвилин, щоб вийшла гіркота, потім зварити десь хв 15 проколоти виделкою. Перемолоти разом з цедрою і додати до гарбуза. Ще трохи варити до загустіння, добавити за бажанням лимон.
- Цукати з гарбуза. Нарізати гарбуз шматочками приблизно 2Х2 см, засипати цукром (на 2 кг гарбуза 300 г цукру). Нехай стоїть, допоки не пустити сік. Натерти цедру апельсина (лимона), видушити з нього сік, додати до гарбуза. Проварити буквально хв 3-5 хв. Коли охолоне, відкинути на сито, щоб сік стік, викласти окремо один від одного шматочки і поставити в духовку або дегідратор.
- Гарбузовий крем-суп. Посмажити цибулю, часник та моркву. Потім додати порізаний кубиками гарбуз. Залити водою або бульйоном (так щоб рідини було врівень з овочами). Коли закипить, додати дві картоплини. Сіль, перець за смаком. Варити до готовності овочів. Потім додати 2 ложки сметани та трішки масла, збити блендером. За бажанням можна додати зелень.
- Салат із гарбузом.1 п. дрібного салату мікс (червоний, зелений і рукола), печений гарбуз, порізаний кубиками, сир фета кубиками, хамон, волоські горіхи подрібнені і трошки підсмажені. Заправити оливковою олією і бальзамічним оцтом. Сіль, перець за смаком.
- Гарбузові желейки. Протушкувати з яблуком додаючи цукор, потім перебити блендером, замочити желатин і розтопити до однорідної маси і перемішати добре з гарбузом, поставити, щоб застигло. Порізати кубиками і притрусити кукурудзяним крохмалем з цукровою пудрою і вийдуть желейки.
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 56