Яблучний сирник
- Форма 24Х24 см.
- Пісочне тісто: 250 г борошна (приблизно), 120 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1-2 ст. ложки сметани. Рецепт Тані Козак.
Замісити пісочне тісто. Поділити на 2 частини. Одну покласти в морозилку (буде для наступного сирника), другу – розподілити на дно форми. Покласти в морозилку на 30 хв. (у мене стояло в холодильнику).
- Сирна маса: 1,4 кг сиру, 250-300 г цукру, 4-5 яєць, 250 г сметани, 1 п. ванільного цукру, 2 п. яблучного киселю по 40 г (всипати сухий), 40 г кукурудзяного крохмалю.
- Також 2-3 яблука.
Усе, без киселю і крохмалю, перебити блендером. Вкінці додати кисіль і крохмаль і гарно вимішати, можна легенько блендером. На тісто викласти почищені і порізані пластинками яблука. Зверху вилити сирну масу. Пекти при 170 градусах орієнтовно 1 год – до 1 год 20 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку!!! Коли сирник вистигне, полити шоколадною глазур’ю, поставити у холодильник, щоб застигло.
- Шоколадна глазур: 4-5 ст. ложок сепараторної сметани, 2 ст. ложки какао, 1-2 ст. ложки цукру, 50 г масла. Рецепт Тані Козак.
Все змішати і на середньому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Не кип’ятити.
Готувала і фотографувала – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Сирник “Яблучний аромат”
- Сирник класичний. Неймовірний смак!
Post Views: 897