Картопляні пампушки
- 3-4 картоплини, 25 г дріжджів, 0,5 ч. ложки солі 0,5 ч. ложки цукру, 1 яйце, борошно.
Зварити 3-4 картоплини. 50-60 мл відвару злити у чашку, решта не потрібна. До картоплі додати масло, зробити пюре. Поставити, щоб схололо. У теплому відварі розвести 25 г дріжджів, додати 0,5 ч. ложки солі і 0,5 ч. ложки цукру. Цю суміш додати до картоплі, додати яйце, перемішати. Додати борошно (скільки вбере тісто) і замісити туге тісто (майже так, як на вареники).
Одразу після замішування сформувати невеликі пампушки, залишити десь на 40 хв, щоб підросли. Смажити в олії, періодично обертаючи. Готові пампушки діставати на паперовий рушничок, щоб увібрав зайву олію. Як вистигнуть, розрізати навпіл, змастити майонезом, покласти ковбаску і огірочок чи помідорчик.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші страви, які смакуватимуть до борщу:
- До борщу – пиріжки з капустою. Що може бути краще?
- Пампушки із часником на сковорідці. До борщу – супер!