пляцок "Забаганка"

Пляцок “Забаганка” із шоколадним чизкейком

Пляцок "Забаганка" дуже смачний і розкішний на вигляд, із шоколадним чизкейком всередині і вдалим кремом зі згущеним молоком.

Пляцок “Забаганка”

Шоколадний чизкейк

  • Форма 24Х36.
  • 1,2 кг домашнього сиру, 250 г цукру (можна менше), 4 яйця, 1 ст. ложка крохмалю (картопляного), 4 ст. ложки какао, 1 п. ванільного цукру.
Сир збити блендером або перемолоти. До яєць додати цукор, ван цукор та збити на пишну масу і влити до сиру, додати какао та крохмаль, добре вимішати. У вистелену форму викласти сирну масу, розрівняти. Пекти шоколадний чизкейк при 170 °С 40 хв. Залишити у формі до повного вистигання!

Темне тісто

  • 100 г масла або маргарину, 100 г цукру, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г борошна, 50 г какао.
М’яке масло збити з цукром, збиваючи, додати яйця і сметану. Змішати сухі інгредієнти та просіяти, усі складники з’єднати, тісто має вийти, як густа сметана. Тісто викласти у форму з пергаментом, розрівняти. Пекти у розігрітій духовці  при 180 °С 15 хв.

Світлий корж з кокосом

  • 100 г масла або маргарину, 100 г цукру, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г борошна, 50 г кокосової стружки.
М’яке масло збити з цукром, додати яйця і сметану, додати просіяне борошно з розпушувачем, усе з’єднати, кокосову стружку додаємо вкінці, все вимішати. Пекти при 180 °С 15 хв.

Крем

  • 300 г масла, 300 г сирого згущеного молока, лимонний сік (на бажання), 50 г темного шоколаду (розтопити).
М’яке масло збити до пишності, збиваючи частинами вливати згущене молоко. Умовно розділити крем на 3 рівних частини. 1/3 крему відібрати, додати ледь застигаючий шоколад (не гарячий!) і збити.

Зібрати пляцок “Забаганка”

Охолоджений чізкейк обережно перекинути на дощечку, зняти пергамент, зверху викласти 1/3 крему, покрити темним коржем, прикласти іншу дощечку, перевернути догори дном (щоб чізкейк опинився зверху, а темний корж – знизу). Далі викласти 1/3 крему, світлий корж, шоколадний крем.
Поставити пляцок у холодильник на 1 годину (щоб крем зверху добре застиг). На бажання, можна полити розтопленим шоколадом і залишити в холодильнику ще на кілька годин, краще на ніч. Пляцок вийшов смачний та гарний у розрізі!
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати інший пляцок із сирним коржем за перевіреними рецептами від господинь:
  • Пляцок “Багач” із сирним і маковим коржем, яблуками та родзинками
  • Пляцок “Бандерівський” – чудовий рецепт!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook