Лінивий сметанник
- 200 г сметани, 160 г борошна, 0, 5 ч. ложки розпушувача, 130 г цукру, дрібка солі, 3 яйця, 1 ст. ложка масла (м’якого), 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки какао.
- Я випікала у роз’ємній формі, діаметр 25 см.
М’яке масло розтерти з цукром, ванільним цукром у мисці, додати яйця і збити міксером, додати сметану і ще раз збити.
Борошно просіяти, розмішати із розпушувачем і сіллю та додати до сметанної суміші.
Усе ретельно вимішати і розділити на дві рівні частини. До однієї частини тіста додати какао і вимішати до однорідної маси. Форму змастити маслом і посипати борошном, зайве струсити. На низ форми вилити біле тісто, зверху коричневе і розрівняти.
Випікати у попередньо розігрітій духовці до 160 °С 40-50 хв (до сухої палички). Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші рецепти сметанника:
- Сметанник – улюблений торт моєї бабусі (коржі на пиві)
- Пляцок сметанник по-новому “Шаховий”. Великий, смачний і цікавий у розрізі.
Post Views: 33