Рогалики на смальці і сметані
- 350-400 г борошна, 200 г смальцю, 180 г сметани, цукрова пудра для посипання. Ніякого розпушувача не треба!
У смалець кімнатної температури додати сметану, перемішати. Частинами додати борошно, спочатку мішати ложкою, далі руками. Тісто має бути не липким. Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник не менш як на дві години, краще на ніч.
Вранці дістати, розкотити коло, поділити на сегменти, покласти начинку (у мене густе абрикосове варення), скрутити рогалики та викласти швом донизу на форму для випікання, застелену пергаментом.
Випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готові рогалики посипати цукровою пудрою.
Порада господині. Сметану у тісті можна замінити на кефір.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 126