Смачне печиво і крихкі рогалики
- 300 мл сметани, 300 г смальцю (або 150 г смальцю + 150 г маргарину, кімнатної температури, не розтоплювати), 1 ч. ложка соди, 2 ст. ложки цукрової пудри, 1/3 ч. ложки солі, 4 скл. борошна (приблизно 600 г).
Спершу вимішати до однорідності сметану зі смальцем і маргарином. Тоді додати пудру, соду, та сіль. Гарно розмішати. Запаху соди не відчувається! Поступово підсипати борошно і замішувати м’яке, еластичне тісто. Готове тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 1-1,5 год. А ще краще на ніч.
Тісто поділити на 4 частини, сформувати з кожної кульку і кожну розкотити тоненько, поділити на 12 частин – сегментів, покласти начинку – густе повидло чи згущене варене молоко і сформувати рогалики. Товщина тіста залежить від ваших вподобань. Я розкочую тонесенько, тоді рогалики хрусткі. Можна також робити з цього тіста печиво.
Випікати при температурі 180 °С десь 20 хв до рум’яності.
Готові рогалики ще гарячими посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Іванни Луць
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 35