Сливи у своєму соку
Помити сливи, відділити кісточки і покласти тісно половинками у стерилізовані банки, додати 1-2 ст. ложки цукру у кожну баночку об’ємом 0,5 л, прикрити кришками і поставити стерилізуватися на 20 хв від моменту закипання. Закрутити.
Пікантний сливовий соус
2 кг слив (перемолоти через м’ясорубку), 18 ст. ложок цукру, 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка червоного перцю, 1 ч. ложка чорного перцю, 1 п. приправи карі.
Усе перемішати і поставити на середній вогонь, варити 30 хв, помішуючи час від часу. Додати 4 зубці часнику і варити ще 10 хв. Викласти соус у стерилізовані банки, закрутити.
Рецепти і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати іншу консервацію зі сливами на зиму за перевіреними рецептами від господинь:
-
Пікантні мариновані сливи венгерки “Десятиденка”. Закуска, що треба!
-
Сливи з виноградом мариновані
Post Views: 32