У моїй родині всі дуже люблять сирники, але їх приготування для мене, було як лотерея: то вдаються гарні, то розтікаються, то пласкі, як млинці. Так тривало доти, доки не знайшла цей рецепт, тепер тільки його і використовую.
Сирники
- 500 г сиру, 1 яйце, 3 ст. манної крупи, 1-2 ст. ложки цукру, ванілін, дрібка солі, борошно для панірування.
Щоб сирники не розпливалися, сир повинен бути сухим. Тому якщо сир вологий, його потрібно відкинути на сито і залишити, щоб добре стік, або віджати через марлю.
Також на форму сирників впливає цукор, тому в тісто класти обмежену кількість, а підсолоджувати готові сирники варенням, медом, згущеним молоком або шоколадною пастою чи сметаною та цукровою пудрою.
Для приготування сирників потрібно змішати сир з яйцем, сіллю, ваніліном, цукром і манною крупою. Залишити тісто на 15 хвилин, щоб манка добре набрякла.
Сформувати кульки з тіста, приплюснути їх і запанірувати у борошні.
Обсмажити сирники на розігрітій олії з двох боків до рум’яності.
При подачі полити сирники розтопленим вершковим маслом або сметаною, медом. У тісто можна додати родзинки, шматочки кураги, цедру апельсина або лимона.
Радимо також приготувати сирники за іншими перевіреними рецептами:
- Сирники “Ідеальна фігура”. Можна їсти хоч на ніч і навіть тим, хто на строгій дієті!
- Сирники, як у кафе. Нарешті я знайшла ідеальний рецепт!