Літо – ідеальна пора, щоб приготувати м’ятний лікер і насолоджуватися ним у спеку. Він виходить зеленого кольору, міцний (понад 45º). Якщо вам занадто, розбавте цукровим сиропом – усі деталі у рецепті.
М’ятний лікер виходить красивого зеленого кольору навіть без барвника! Дуже смачний та ароматний. Випити чарочку після їжі – саме те!
Зберігати такий лікер найкраще у морозильній камері – тоді він смакує ідеально!
Зелений м’ятний лікер, як Mentino
- 30 штук листочків м’яти, 0,5 л спирту 95-96º. Сироп: 200 г цукру і 0,5 л води, а якщо хочете слабший лікер – 400 г цукру і 0,8 л води.
Добре промити листя м’яти і залити його спиртом. Поставити в темне місце і тримати там 6-8 днів, збовтуючи щодня.
Потім процідити спиртовий настій, листя м’яти викинути. Зварити сироп з води і цукру. Почекати, поки він повністю охолоне, і з’єднати зі спиртовим настоєм. Розлити у пляшки і поставити в темне місце на один місяць. Через місяць лікер готовий і його можна пити. Раджу поставити в морозильник і пити охолодженим.
Радимо також приготувати інші цікаві лікери:
- М’ятний лікер на горілці
- Банановий лікер: дві хвилини на приготування – і можна смакувати!
Post Views: 29