Білий налив – один з ранніх сортів яблук. Вони смачні, ароматні, соковиті, проте швидко псуються і погано зберігаються. Коли гарний врожай, усі яблука годі з’їсти. Тож багатьох хвилює, що можна приготувати з білого наливу на зиму, чи можна зробити густе повидло? Так, можна. Маємо для вас перевірені рецепти яблучного повидла від господинь.
- Основна умова густого яблучного повидла з білого наливу – це неперестиглі яблука, там більше пектину.
- На відро порізаних яблук можна додати 200-300 г цукерок “Барбарис” або “Дюшес” – аромат буде неймовірний!
- Щоб спрости процес приготування повидла, його можна варити у духовці.
- Найбільше пектину, що забезпечує густоту повидла, у шкірці та насіннєвих коробочках, тому краще яблука не очищати, а перетерти після увалювання.
Рецепти густого яблучного повидла
Густе повидло з білого наливу
- 1 відро порізаних шматочками без серцевини яблук білий налив (це об’єм порізаних яблук), 1 скл. оцту, 2 кг цукру.
У відро з яблуками налити оцет, висипати зверху цукор. Залишити на ніч. Потім варити у три етапи: проварити 5-7 хвилин, залишити до повного охолодження, знову проварити і так тричі. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Рецепт Ірини Кубай
Три мої улюблені рецепти закруток із яблук: варення, повидло і джем
“Ліниве” повидло з яблук
- Потрібна каструля, яка вміщається у духовці. На 5-6-літрову каструлю порізаних тонкими пластівцями яблук: 2 кг цукру, 1 скл. оцту, можна додати корицю або 3-4 бутони гвоздики (якщо ви любите).
Нарізані яблука (без шкірки) пересипати цукром, дати постояти 2 год. Потім скласти все в каструлю, перемішавши, каструлю поставити в духовку, ввімкнути на малий вогонь, накрити кришкою і залишаєте на ніч. Приблизно 135 градусів. Під ранок можна подивитись, перемішати при потребі. Іноді залишаються шматочки і маса не однорідна – все залежить від яблук. Таке повидло зберігається добре і в начинці у випічці не тече. Можна збільшити кількість цукру, але, як на мене, то досить. Рецепт Ольги Скородинської-Кащишин
Повидло з яблук (дуже добре на рогалики)
- На 5 кг яблук 2,5 кг цукру, 100 г оцту.
Яблука натерти на тертку зі шкіркою, додати цукор і оцет, перемішати і варити до готовності хвилин 20-30. Дуже добре на рогалики. Рецепт Ольги Шматолохи.
Повидло з яблук по-польськи. Давній рецепт
Густа мармеляда з яблук
Яблука порізати на кубики, скласти в каструлю (я робила в чавунці) і поставити в духовку. Коли шматочки зваряться і колір зміниться (скільки часу треба, не знаю – не засікаю), дістати з духовки, додати цукор і вже на плиті поварити, щоб розійшовся цукор. Колись цей рецепт дала мені жінка, коли шукала рецепт густої мармеляди з яблук для солодкої випічки. Джем виходить густий, з випічки не витікає. Рецепт Ольги Чуби
Густе бурштинове повидло з яблук
- 3-літрова банка порізаних яблук, 1-літрова банка цукру, 100 мл оцту.
Усе перемішати, залишити на ніч, вранці варити на малому вогні однорідної консистенції жовтого кольору. Завдяки оцту повидло не темніє. Рецепт Анни Бойко
Повидло з яблук (зі шкіркою і серцевиною)
Смачне яблучне повидло, як мармелад
Густе яблучне повидло, що зберігається роками під капроновою кришкою
Яблучне повидло під пластиковою кришкою
Яблучне повидло по-сільському
Густе повидло, хоч ножем ріж, не пліснявіє і не зацукрюються
- 5 мірок (наприклад, літрових кружок чи мисочок, як вам зручніше) нарізаних тонкими скибочками яблук і 3 мірки цукру.