Багато господинь навіть не чули про таке, як огірки з борошном. Але приготувавши один раз і скуштувавши, всі запитують цей рецепт. Вони дійсно дуже смачні!
Огірки з борошном
- Огірки (помити, відрізати хвостики), на дно 3-літрової банки: 2-3 зубці часнику, 1 лавровий листок, гіркий перець на бажання, парасолька кропу, листок хрону.
У банку покласти спеції, далі викласти огірки, всипати 3 ст. ложки солі (без великого чубка) і 3 ст. ложки борошна (без великого чубка). Якщо огірки квасите у літровій банці – додавати по 1 ст. ложці солі і борошна. Залити холодною водою, закрити капроновою кришкою, потрусити. Залишити на три доби, кілька разів потрусити. На четверту добу винести банки у погріб. Їсти можна через 1,5-2 місяці.
Завдяки борошну огірки залишаються хрусткими, мають дивовижний смак. Борошно не дає огіркам перебродити. Такі огірки можна і закручувати металевими кришками на зиму. Взимку смак міняється: огірки стають ще смачніші.
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків